Fietser aangereden door auto

Fietser aangereden door auto? Hierdoor heeft u letsel opgelopen (pijn, klachten, botbreuk, verwondingen). Als gevolg van het letsel, maakt u extra kosten en loopt u inkomsten mis. U lijdt letselschade.
Als fietser heeft u bij een aanrijding met een motorvoertuig vrijwel altijd recht op schadevergoeding.

Als u letselschade lijdt terwijl u niet zelf (geheel) schuldig bent aan het verkeersongeval, dan kunt u de letselschade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. In sommige gevallen is de veroorzaker van het verkeersongeval niet bekend. Als het verkeersongeval door een motorrijtuig is veroorzaakt, kan een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds Motorverkeer.
Er zijn vele soorten schadevergoeding die u als slachtoffer van een verkeersongeval kan eisen. Denk bijvoorbeeld aan:

Inschakelen van huishoudelijke hulp
Inkomstenverlies
Reiskosten
Medische kosten
Smartengeld (morele schadevergoeding)

Een vergoeding voor uw letselschade claimen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, kan u ter compensatie van de geleden schade een letselschadevergoeding claimen door de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het veroorzaken van de letselschade. Naast een materiƫle vergoeding bevat een letselschadevergoeding vaak ook een vergoeding voor immateriƫle schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd.

Voor het vaststellen van de hoogte van uw letselschadevergoeding wordt door een expert of advocaat uit dit vakgebied onder andere gekeken naar gerechtelijke uitspraken in vergelijkbare zaken, de ernst van uw letsel en de gevolgen van uw letsel. Kijk op de pagina letselschade bedragen voorbeelden voor voorbeelden van bedragen op basis van de ernst van letsels.