Waarom zou je een makelaar uit Hengelo inhuren?

Veel huizenkopers maken gebruik van een aankoopmakelaar. Wanneer je een huis koopt, is het prettig om hulp te krijgen van iemand met veel deskundigheid en ervaring op dit gebied. Toch is het niet verplicht om een makelaar Hengelo in te huren.

Wat doet zo’n makelaar nu precies, naast het vinden van passende woningen en onderhandelen over de vraagprijs? Geeft hij of zij bijvoorbeeld ook hypotheekadvies? Wat kost het om een makelaar in te huren en hoe kun je dit financieren? Is het slim om de hulp van een makelaar in te schakelen als je een huis wilt kopen?

Wat doet een makelaar?

Eén van de belangrijkste taken van een verkoopmakelaar is de woning verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden. Als we dan kijken naar het verkoopproces dan adviseert en/of regelt de makelaar een aantal zaken. Het begint altijd met een waardebepaling en het bepalen van de verkoopprijs.

Vervolgens verzorgt de makelaar de volledige woningpresentatie en marketing van de woning. Denk hierbij aan foto’s, video’s, verkoopteksten, brochures, plaatsing op websites en sociale media, reclame-uitingen als advertenties en het verkoopbord.

Verder verzorgt de makelaar de bezichtigingen en voert de onderhandelingen. Tot slot stelt de makelaar het voorlopig koopcontract op en bewaakt deze de termijnen die zijn afgesproken.