Voordelen van een elektrische scooter

De elektrische scooter wint terrein aan populariteit. Elektrisch rijden is een schone manier van vervoer en kent een aantal interessante voordelen. Vooral in de stad waar al veel luchtvervuiling aanwezig is, is de scooter die rijdt op elektriciteit een uitkomst. Herrie en stankoverlast is niet aan de orde en je spaart tegelijkertijd een hoop kosten uit.

Wie ooit scooter heeft gereden, weet dat kou en regen invloed hebben op het startproces. Een elektrische scooter kent deze nadelen niet. De elektromotor werkt namelijk pas op het moment dat er ‘gas’ gegeven wordt. De rest van de tijd staat de motor uit. Hierdoor verbruik je ook geen energie als je bijvoorbeeld stilstaat voor het stoplicht.

Weinig onderhoud

Verder bestaat een elektromotor uit een minimaal aantal draaiende delen, waardoor er nauwelijks onderhoud nodig is. De enige onderdelen die onderhoud behoeven zijn de remmen, banden en het accupakket. De banden van een elektrisch voertuig slijten vaak sneller door het enorme koppel van de elektromotor. Daarentegen kun je de remmen sparen door op de elektromotor af te remmen. Het accupakket blijft in goede conditie door het regelmatig op te laden.

Motor

Een elektrische scooter hoeft niet gestart te worden omdat de motor altijd klaar is voor gebruik. Als je geen gas geeft is de motor uit. De elektromotor, welke voor de aandrijving zorgt, kent geen stationair toerental zoals bij een normale verbrandingsmotor het geval is. Hierdoor kost het ook geen brandstof als je stil staat.

Brandstof

Wanneer je de elektriciteit ook als brandstof ziet, dan merk je dat elektrisch rijden toch een stuk goedkoper is. Benzine is duurder dan elektriciteit. Je hoeft overigens geen extra kilometers te maken en tijd in te leveren om je tanken.